CASE
Bloei

In 2023 vroeg vermogensbeheerder Topcapital mij om te helpen bij de herpositionering van haar online merk iBeleggen. Kenmerkend voor zowel Topcapital als iBeleggen is de ‘slow’ beleggingsstrategie, wat neerkomt op zo veilig en gespreid mogelijk investeren in verschillende internationale indexen. Aangezien beíde merken werkten met dezelfde filosofie, was mijn eerste suggestie: waarom voeg je beide merken niet samen in een nieuw merk? Zo geschiedde. Behalve met de positionering, hielp ik ook met het vinden van een nieuwe naam, creëren van een huisstijl (door Lowres Creative Studio) en het bouwen van een digitale omgeving (door Studio Bruikbaar). De nieuwe naam werd Bloei, verwijzend naar het groeien van je vermogen en de vermogensrust die de mens tot bloei laat komen. De merkpropositie werd: Groeien met geduld.

De ontdekkingstocht die wij samen met Wouter aflegden was enorm vruchtbaar. De brainstormsessies stimuleerde creativiteit, brachten nieuwe inzichten op tafel en verhelderden onze kernwaarden. Het merkfundament van Wouter leidde ook op natuurlijke wijze tot een geheel nieuw merk en goed bij ons passende huisstijl. Een huisstijl, overigens, die bij veel van onze relaties de nodige sympathie heeft geoogst. Tenslotte heeft het resultaat ertoe geleid dat ons bedrijf een transformatie aan het doormaken is, met duidelijke en inspirerende vergezichten.”
Peter van der Slikke, founder Bloei

CASE
Solarclarity

Solarclarity is een (B2B) distributeur van zonnepanelen en mede opgericht vanuit het idealisme dat het installeren van zonnepanelen toegankelijker gemaakt moet worden voor de massa – lees: ‘power to the people’. Ambitieus als het bedrijf is, wil het de beste zonnepanelen-distributeur van Europa worden. Daarom werd mij in 2023 gevraagd om Solarclarity te herpositioneren als marktleider. Een belangrijk klanteninzicht dat naar voren kwam in de workshops werd een pijler onder de merkstrategie; de waarde van de ‘ontzorgde klantenreis’. Een inzicht dat leidde naar de merkbelofte The smoothest race to he roof. This Agency en ontwerper Ralph Booms waren verantwoordelijk voor de creatieve doorvertaling van de strategie naar een nieuwe huisstijl.

“Toen we aan dit traject begonnen, hadden we bij Solarclarity uiteenlopende ideeën en inzichten over ons merk. En in onze markt is een uitgewerkte merkstrategie ook nog eens een zeldzaamheid. Wouter heeft ons op één lijn gekregen, waardoor we duidelijke keuzes hebben kunnen maken, die we anders niet hadden kunnen maken. Hij was de katalysator, waardoor we een unieke merkpropositie hebben kunnen ontwikkelen.”
Peter Desmet, CEO en founder Solarclarity Group

CASE
Urban Arrow

Urban Arrow maakt elektrische bakfietsen en neemt daarmee in rap tempo de wereld over. Zo’n beetje sinds de oprichting heb ik voor dit merk een breed scala aan strategische werkzaamheden verricht, zoals het schrijven van een merk- en designstrategie, het vastleggen van verschillende interne processen en productontwikkeling – allemaal middels diepgaande co-creation workshops. In 2022, heb ik samen met de marketingafdeling van Urban Arrow een internationaal kwalitatief en kwantitatief onderzoek opgezet en uitgevoerd in 4 verschillende markten. Dat onderzoek leidde in 2023 naar de ontwikkeling van een nieuwe huisstijl, samen met reclamebureau Dawn.

“Wouter heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de volwassenwording van ons merk. Op veel verschillende manieren. De belangrijkste is dat hij ons heeft geholpen met het formuleren van een heldere merkvisie. Wat Wouter een sterk merkstrateeg maakt is dat hij analytisch én creatief is. Hij heeft oog voor detail, maar denkt ook op inventieve wijze mee over onze grotere ambities.”
Jorrit Kreek, founder Urban Arrow

CASE
Autotaalglas

In aanloop naar een nieuwe huisstijl, heb ik in 2021 samen met designbureau Addikt het merk Autotaalglas opnieuw gepositioneerd. Aan het begin van de klus waren er heel veel strategie-documenten, die niet goed op elkaar aansloten, noch op de behoeften van de moderne consument. Zowel op basis van deze documenten als op basis van een aantal gesprekken met de CMO en een brede groep stakeholders (Autotaalglas is een franchiseformule), heb ik een nieuw merkdocument geformuleerd. Vooral de merkbelofte en merkwaarden in dat document (aangevuld met subwaarden en de uitgangspunten voor het design) vormde de briefing voor de huisstijl. Addikt heeft op basis daarvan een geheel nieuwe, frisse huisstijl ontwikkeld die mooi aansluit op de (digitale) ambities van het merk en de markt.

“Wouter bracht structuur en consistentie in de veelheid aan input en meningen. Cruciaal in de omarming van de nieuwe huisstijl, was dat Wouter zich goed kon inleven in de positie van de franchisenemers. Hij schreef een merkstrategie waarin hij trots wist over te brengen. Daarnaast droeg het heldere merkverhaal bij aan het wegnemen van de weerstand tegen de verandering. De helderheid hielp ook bij het consistent uitrollen van de huisstijl in uiteenlopende media. Kortom, dankzij Wouter sloten in relatief korte tijd alle Autotaalglas-stakeholders zich aan bij de nieuwe merkbelofte en identiteit.”
Barry Schwarz, Founder en partner Addikt

CASE
Mosa Meat

Samen met Nok Nok Studio, forpeople en een zeer getalenteerd team van Mosa Meat, mocht ik in 2022 de merkstrategie te schrijven voor Mosa Meat, een revolutionair product dat de bestaande, vervuilende en dieronvriendelijke vleesindustrie grotendeels kan vervangen. Mosa Meat’s grensverleggende product, kweekvlees uit een lab, is mede uitgevonden en doorontwikkeld door hoogleraar vasculaire fysiologie Mark Post van de Universiteit van Maastricht. Voor Mosa Meat heb ik een aantal strategische workshops georganiseerd, een merkdocument geformuleerd en een designbrief en -rationale geschreven, om alle ins en outs van dit ambitieuze merk te definiëren.

“Wouter heeft de strategische basis gelegd voor ons merk. In een vroeg stadium organiseerde hij de workshops waarin belangrijke elementen naar voren kwamen die we nu nog gebruiken. “Trust the process” zei Wouter. En dat klopt helemaal. Het proces was een soort wybertje, waarbij we eerst de breedte en diepte in gingen en daarna keuzes maakten en steeds concreter werden. Dat is super waardevol als je als merk nog zoekende bent.”
Tim van de Rijdt, CMO Mosa Meat

CASE
Pricewise

Pricewise heeft meerdere online merken rond het vergelijken van producten en diensten. Met behulp van een portfolio-workshop met alle relevante interne stakeholders (van programmeur tot marcom manager) heb ik de verschillende merken gepositioneerd in één schema. Daarnaast heb ik een merkdocument geformuleerd met daarin een aantal archetypische persona’s die ik koppelde aan de verschillende merken. Dit traject vormde de opstap naar een aantal nieuwe huisstijlen en websites.”

"We hebben samen met Wouter onze strategische merkenpuzzel gelegd. Wouter stelt de juiste vragen. Elimineert ruis. En brengt zaken tot de kern. Wouter positioneert en durft hierbij in extremen te denken. Maar is net zo scherp op de details. Wel zo prettig en verhelderend."
Giscard Monod de Froideville, CMO Pricewise