Pricewise heeft meerdere online merken rond het vergelijken van producten en diensten. Met behulp van een portfolio-workshop met alle relevante interne stakeholders (van programmeur tot marcom manager) heb ik de verschillende merken gepositioneerd in één schema. Daarnaast heb ik een merkdocument geformuleerd met daarin een aantal archetypische persona’s die ik koppelde aan de verschillende merken. Dit traject vormde de opstap naar een aantal nieuwe huisstijlen en websites.
"We hebben samen met Wouter onze strategische merkenpuzzel gelegd. Wouter stelt de juiste vragen. Elimineert ruis. En brengt zaken tot de kern. Wouter positioneert en durft hierbij in extremen te denken. Maar is net zo scherp op de details. Wel zo prettig en verhelderend."
Giscard Monod de Froideville, CMO Pricewise
In 2018 lanceerde Unilever een nieuw wasmiddelmerk; Less. Zoals de naam doet vermoeden richt het merk zich op het gebruik van minder wasmiddel. Het product is ontwikkeld binnen een startup en samen met deze startup heb ik het merk gepositioneerd. Daarbij ben ik begonnen bij de basis; middels een kwalitatief onderzoek heb ik research gedaan naar de klantbehoeften. De uitkomsten daarvan vormde de basis voor het merkdocument.
Eén van de redenen waarom wij graag met Wouter wilden samenwerken, was dat hij niet alleen verstand heeft van het positioneren van merken, maar ook denkt vanuit een businessmodel. Samen met zijn kwalitatief onderzoek gaf het merkdocument daarom een zeer compleet en inspirerend beeld van de consument, de markt en ons merk.
Eric Smeding, oprichter Less en Sr Digital & Ecommerce Manager Unilever
Urban Arrow maakt elektrische bakfietsen en neemt daarmee in rap tempo de wereld over. Voor dit relatief jonge bedrijf heb ik een breed scala aan strategische werkzaamheden verricht; van het schrijven van een brand book tot een contentstrategie. En van een design guide tot het definiëren van een optimaal designproces. Al deze werkzaamheden dragen bij aan een heldere strategische koers, een eenduidig productportfolio en een merk met een sterke, consistente uitstraling.
Wouter heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de volwassenwording van ons merk. Op veel verschillende manieren. De belangrijkste is dat hij ons heeft geholpen met het formuleren van een heldere merkvisie. Wat Wouter een sterk merkstrateeg maakt is dat hij analytisch én creatief is. Hij houdt van schema's en details, maar denkt ook in de grotere ambitie.
Jorrit Kreek, founder en CEO Urban Arrow
Nature Lab organiseert leiderschaps- en transformatieprogramma’s om duurzaamheid te verankeren in organisaties. Het organisatieadviesbureau riep mijn hulp in om haar business- en merkstrategie strak op papier te krijgen en het bedrijf met een aangescherpte positionering en nieuwe huisstijl in de markt te zetten.
Wouter heeft mij op zeer constructieve wijze geholpen om kritisch na te denken over de strategisch koers van mijn bedrijf en daarnaast heeft hij deze nieuwe koers op verfrissende wijze op papier gezet, als een adequaat beginpunt voor meer focus en een nieuwe huisstijl.
Jasper Folmer, founder en CEO Nature Lab
Voor een geheel nieuw mobile platform, dat in 2018 in beta ging, heb ik met een breed team van digitale specialisten een strategische pressure cooker sessie gehouden om alle strategische kennis boven tafel te krijgen en de neuzen intern dezelfde kant op te krijgen. Daarna heb ik een merkdocument geschreven waarmee alle creatieve partijen aan het werk konden om het merk visueel en conceptueel op te tuigen; van huisstijl tot reclamecampagne.
In korte tijd heeft Wouter een strategische sessie opgezet, waarin hij zeer doelgericht alle relevante kennis op tafel bracht en er met ons over in discussie ging. Het merkdocument dat eruit voortvloeide heeft ons uitstekend geholpen bij de positionering van ons merk en de doorpresentatie ervan aan anderen - zowel intern als extern.
Jeroen Zijerveld, Program Manager Digital Innovation .nspire
Contact
Achtergracht 19
1017 WL Amsterdam
+31(0)6 4222 8896
Ook van Wouter Boon