01

Onderzoek

Om je merk goed te doorgronden, doe ik niet alleen deskresearch, maar interview ik ook vaak werknemers en klanten. Deze interviews doe ik één-op-één of in focus groups – met een gerichte projectscope en vragenlijst. De belangrijkste inzichten die naar boven komen in dit kwalitatieve onderzoek dienen als input voor de strategische workshop en leggen een solide basis voor de uiteindelijke merkstrategie.

02

Workshop

In een workshop dring ik door tot de ziel van je organisatie én onderzoeken we samen verschillende strategische richtingen. Met behulp van mijn  3P-strategiecanvas (Purpose, Positionering and Personality) vinden we de essentie van je merk. Daarnaast breng ik de belangrijkste stakeholders zoveel mogelijk op één lijn. Dit soort sessies organiseer ik niet alleen als opstap naar een merkdocument, maar ook naar een design guide, nieuwe merknaam, merkidentiteit of product roadmap.

03

Merkdocument

Aan het einde van de rit is de belangrijkste output een document dat helder en op inspirerende wijze je merk beschrijft. Er staan zaken in als je merkpositionering, visie (Golden Circle), waarden en persoonlijkheid (Archetype-model). Het document vormt daarmee een solide fundament onder je merk, dat houvast geeft bij de ontwikkeling van je business, merkidentiteit en marketing. Zodat iedereen die ermee in aanraking komt meebouwt aan hetzelfde merk.