Marktanalyse
Lees verder

Om tot een goede positionering van je merk en/of product te komen, is het van belang te weten welke spelers en krachten er in de markt actief zijn. In deze allereerste fase van de ontwikkeling van creatieve communicatie kijken we naar de trends in de markt, de manier waarop de concurrentie zich profileert en de USP van je merk. Ook wordt de doelgroep omschreven en vastgesteld wat haar beweegt en haar wensen zijn. Op basis van deze informatie formuleren we een merk- en/of communicatiestrategie die de basis vormt van het gehele creatieve proces.

Kwalitatief onderzoek
Lees verder

Een globale marktanalyse geeft niet altijd voldoende specifieke informatie over de beweegredenen van je doelgroep. Daarom kan het nuttig zijn om een directe dialoog te voeren met je doelgroep over haar gewoonten en behoeften en over de productcategorie en zijn merken. Deze sessies – die zowel 1 op 1 plaats vinden als in groepsverband – leveren waardevolle informatie en  consumenteninzichten op die een belangrijke bron van inspiratie vormen en richting geven in het creatieve proces.

Merkessentie workshop
Lees verder

Ook wanneer je voldoende informatie hebt over de markt en je doelgroep, kan het lastig zijn om tot een adequate positionering te komen. Dat kan komen omdat intern niet alle neuzen dezelfde kant op staan of door externe krachten die een eenduidige positionering onmogelijk lijken te maken. In dat geval raden we aan een merkessentie workshop houden. Dit soort workshops houdt het midden tussen een creatieve brainstorm en een gestructureerde bijeenkomst met concrete doelstellingen. De uiteindelijke output vormt de ideale basis voor het formuleren van een merk-DNA document.

Merkdocument
Lees verder

Wanneer een merk geboren wordt of een koerswijziging doormaakt, raden wij aan om een document te creëren waarin het DNA van het merk wordt vastgelegd, zodat alle partijen binnen de organisatie aan hetzelfde merk bouwen en hetzelfde doel voor ogen hebben. In het merkdocument worden helder en beknopt 8 strategische onderdelen geformuleerd waaruit op vanzelfsprekende wijze de merkessentie voortvloeit. Het document is daarom zeer geschikt om als leidraad te dienen bij iedere vorm van business development of branded exposure.

Creative briefing
Lees verder

Wanneer een reclame- of design bureau wordt gevraagd een creatief idee of design te ontwikkelen, adviseren wij altijd om een creatieve briefing te formuleren. De creatieve briefing beschrijft helder en beknopt onder andere de problematiek in de markt, de doelstellingen van de adverteerder, de merkidentiteit, de meest waardevolle consumenteninzichten en de kernbelofte van je product. Een goede briefing voegt focus, inspiratie en efficiëntie toe aan het creatieve proces en draagt aldus uiteindelijk bij aan effectievere communicatie.

Concept review
Lees verder

Wanneer een bureau een creatief concept heeft uitgewerkt, maar de stakeholders worstelen met de creatieve uitwerking, kan een frisse, onafhankelijke blik op het proces of zelfs een test bij de doelgroep wenselijk zijn. Daarmee kan beoordeeld worden of het concept voldoende aansluit op strategie en doelgroep en of er wellicht aanpassingen nodig zijn die het concept doelgerichter en effectiever maken.

Contact
Achtergracht 19
1017 WL Amsterdam
+31(0)6 4222 8896
Ook van Wouter Boon